De voordelen van

 • Mogelijkheid tot voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis
 • Gratis verzending in Nederland vanaf €60
 • Gratis retourneren binnen Europa
 • Elke werkdag telefonisch bereikbaar
 • Mail en Whatsapp elke werkdag binnen 24 uur beantwoord
Wij staan je graag te woord 😁
Druut service team
Onze gebruikelijke reactietijd
Binnen 1 werkdag
Beschikbaar maandag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00

Andere categorieën

Werkschoenen kopen

Wat zijn werkschoenen?

Je kan werkschoenen op verschillende manieren uitleggen. Iedereen die tijdens zijn of haar werk bepaalde schoenen nodig heeft, heeft in principe ‘’werkschoenen’’ nodig. Meestal praten we over de term werkschoenen als het gaat om beveiligde schoenen. De schoenen hebben dus een bepaalde beveiliging, waardoor het werk gedaan kan worden. Als voorbeeld kan je bijvoorbeeld kijken naar een verhuizer die vaak met zware spullen sleept. Deze spullen kunnen soms vallen op de voeten van de verhuizer en als dit gebeurt dan heeft de verhuizer blauwe tenen. 

Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom zijn er speciale beveiligde neuzen of tussenzolen aan de schoenen aangebracht zodat je voeten beschermd zijn tegen bijvoorbeeld vallende voorwerpen of scherpe objecten op de grond. Werkschoenen worden gemaakt door speciale bedrijven die zich focussen op veiligheid van de schoen met zoveel mogelijk comfort en stijl. Je noemt werkschoenen ook wel veiligheidsschoenen. 

Welke werkschoenen kan je kopen bij Druut?

Bij Druut vallen verschillende producten onder werkschoenen die allemaal in de basis een beveiligde schoen zijn. Je kan dus veiligheidsschoenen kopen, waarbij het echt om een ‘’schoen’’ gaat. Je kan ook kiezen voor moderne look, zoals bijvoorbeeld de werk sneakers van Redbrick of Reebok. Wat niet kan ontbreken in het assortiment zijn de werklaarzen. Je hebt werklaarzen die echt waterdicht zijn, maar je hebt ook leren werklaarzen die beveiligd zijn. Tot slot zijn werkklompen ook handig als je werk doet, waarbij je snel je schoenen uit en aan wilt doen. Werkklompen zijn gelukkig beveiligd, dus als je op plekken loopt waar je risico loopt, dan kan je snel je werkklompen aan doen.  Je kan makkelijk in het menu filteren naar welke schoenen jij zoekt. Het is handig om gebruik te maken van de keuzehulp die wij bieden, zodat je precies kan zien welke schoenen goed zijn voor het werk wat jij doet. 

Wist je dat Druut begonnen is met werkschoenen verkopen in Nederland? Dit betekent dat sinds het begin Druut enorm gespecialiseerd is in de kennis over werkschoenen en ook de beste werkschoenen in het assortiment heeft gezet. Merken die niet met hun tijd meegaan heeft Druut allang uit het assortiment verwijderd. Kom je er niet uit, neem dan altijd even contact op.

Wat betekent de normering van een werkschoen?

Zoals eerder genoemd hebben werkschoenen normeringen, waardoor de markt eigenlijk het overzichtelijk heeft gemaakt welke werkschoenen je nodig hebt. Dit verschilt natuurlijk enorm per sector en zelfs per sector kan het nog zijn dat mensen onder hele andere omstandigheden hun werk doen. Kort samengevat is er de S-normering. ‘’S’’ Staat voor Safety en betekent dus veiligheid. De S-normering is dan ook de veiligheidsnormering van de schoen. Je ziet bij elke schoen vaak in de titel al staan welke veiligheidsnormering een schoen heeft. De verschillende S-normeringen even op een rijtje:

 

Normering Uitleg veiligheidsnormering
S1 Normering Een werkschoen met een S1-normering heeft altijd een veiligheidsneus. Deze veiligheidsneus beschermt je voeten tegen vallende voorwerpen. Meestal is deze veiligheidsneus van staal, maar soms ook van aluminum of kunststof. De hak van een S1 werkschoen is energie-opnemend, dus dat betekent dat je een hele lichte vering in de hak hebt. Tijdens het werk bespaar je energie door de hak, zodat je langer kan lopen! Alle S1-veiligheidsschoenen zijn ook antistatisch. Je kan niet met zekerheid zeggen dat een S1 werkschoen waterdicht is. Je moet dan vooral kijken naar bijvoorbeeld de voering. Je kan deze werkschoenen dus het beste dragen op droge plekken, zoals in een schuur of magazijn. Als je wilt weten of een S1 werkschoen waterdicht is, moet je even contact met Druut opnemen! 
S1P Normering Wanneer je kiest voor een werkschoen met een S1P normering, heb je als toevoeging ten opzichte van de S1 werkschoen ook een beveiligde tussenzool. Deze zool zit onder je voeten en is gemaakt van bijvoorbeeld staal of aluminium en zorgt er voor dat spijkers en andere scherpe voorwerpen niet in je voeten komen. Veel werkschoenen hebben minimaal een S1P classificatie, omdat op veel werkplekken er altijd kans is op scherpe voorwerpen. Zelfs in een magazijn kunnen er hoekige producten of voorwerpen zijn. In dat geval wordt aangeraden een werkschoen te kopen minimaal een S1P-normering heeft. Schoenen die deze normering hebben zijn vaak niet waterbestendig of waterdicht, dus je moet zeker weten dat je altijd op droge plekken werkt, zoals in de logistieke sector vaak het geval is. 
S2 Normering De S2 werkschoen heeft een veiligheidsneus en geen veiligheidszool. De upgrade van deze normering is dat de schoenen waterbestendig zijn. Als je werk doet waarbij je alleen bang bent dat er iets op de je voeten valt en kom je veel op natte plekken buiten, dan zouden we aanraden om minimaal een werkschoen te kiezen met een S2-normering! 
S3 Normering Deze normering zie je het vaakst terugkomen bij schoenen! Dit is eigenlijk alle eigenschappen die de S1, S1P en S2 hebben, samengevoegd. Er zit een beveiligde neus op de S3 werkschoen. Let wel op dat dit niet altijd van staal is, wat veel mensen denken. Het kan ook zijn dat de neus van aluminium of composiet is gemaakt. Dit is vaak alleen maar positief, want de werkschoen wordt hierdoor lichter en het biedt tegelijk dezelfde veiligheid voor jou. Daarnaast heeft een veiligheidsschoen met S3 normering altijd een tussenzool van staal of bijvoorbeeld composiet. De veiligheidsschoenen met deze normering zijn ook waterbestendig tot een uur, dus je kan prima een uur buiten lopen met de schoen als het licht regent. De werkschoenen S3 heeft Druut voor je op een rijtje gezet. 
S4 Normering Je ziet de S4 Normering vooral veel bij werklaarzen. Laarzen met deze normering hebben net als de veiligheidsschoenen S1 een veiligheidsneus heeft. Het grote verschil is dat je zeker weet dat je voeten droog blijven, want de S4-normering is altijd waterdicht. Vaak zijn S4 schoenen gemaakt van rubber of PU en daardoor kan er geen druppel vloeistof doorheen. Dit is natuurlijk ook beschermend als je bijvoorbeeld werkt met gif of bestrijdingsmiddelen. 
S5 Normering Je kan ook kiezen voor schoenen met een S5-normering. Dit is de beste normering onder de ‘’S-normering’’. Vaak zijn dit ook laarzen. Het grote verschil met de S4 schoen is dat deze ook een beschermende tussenzool heeft. Je voeten zijn ook beschermd tegen scherpe voorwerpen die op de grond liggen. Op de meeste werkvloeren kom je al snel in aanraking voor een product met deze normering. De S5 werklaars is altijd waterdicht en goed beschermd tegen bestrijdingsmiddelen bijvoorbeeld. Werk je vaak in natte omstandigheden en kan er wellicht een zwaar voorwerp op je voeten vallen? Kies dan vooral de beste classificatie en ga voor werklaarzen met een S5 normering. Als je toch nog meer wilt weten dan kijken wij altijd graag even met je mee! 

Welke eigenschappen heeft een werkschoen?

Zoals eerder al verteld, is een werkschoen vaak beveiligd. Dit is ook de reden dat een beveiligde schoen een werkschoen wordt genoemd. Toch is het heel verschillend welke eigenschappen een werkschoen precies heeft. Dit verschilt niet alleen per merk, maar ook per schoen. Druut is trots om alle informatie als enige van Nederland en Europa goed in huis te hebben. Elke innovatie en elke verbetering wordt door ons nauwlettend in de gaten gehouden om zo iedereen te voorzien van de beste keus. Het verschilt namelijk enorm welke eigenschappen van werkschoenen bij jou passen. 

”Iedereen heeft een werkschoen nodig die bij hem of haar past. Je moet de juiste eigenschappen van de werkschoen matchen aan het beroep van de drager”


Om een paar voorbeelden te noemen. Sommige mensen willen graag een lichte werkschoen, omdat ze er veel op lopen. Je kiest dan voor een comfortabele werkschoen die licht is van gewicht. Je kiest dan niet een werkschoen met een stalen neus of tussenzool, maar bijvoorbeeld composiet. Zo zijn er veel kleine dingen die impact kunnen hebben op de beste eigenschappen voor jou. Nog een voorbeeld. Werk je veel op het dak? De meeste dakdekkers kiezen voor een Boa-draaisluiting in plaats van een vetersluiting, omdat je dan minder kans hebt om te struikelen. Iemand die op het dak werkt wil natuurlijk niet struikelen. Kortom, het is super ingewikkeld soms om te kiezen welke werkschoen nou geschikt is voor jouw beroep, want er zijn nog wel duizenden andere voorbeelden te bedenken. Druut heeft een speciale keuzehulp gemaakt, zodat je op basis van een aantal vragen de perfecte werkschoen krijgt. Je kan hier gewoon gratis gebruik van maken en beloof ons dat je om advies vraagt als je er even niet uitkomt. Wij kunnen je niet zien als je op onze website zit, maar wij willen je wel graag van het beste advies voorzien. Druut heeft alles op alles gesteld om dit zo goed mogelijk op de website te zitten, maar wij kunnen ons voorstellen dat je dan soms nog steeds vragen hebt over welke eigenschappen nu perfect zijn voor jou. 

Lage werkschoenen of Hoge werkschoenen?

Het model van de werkschoen is vaak laag of hoog en dit hangt heel erg af van het werk wat jij doet. Werk je bijvoorbeeld in de bouw, dan loop je vaak op ruig terrein. Veel mensen hebben dan graag iets meer stevigheid aan de enkels en die kiezen dan voor een hoge werkschoen.

Druut heeft een ruim assortiment met lage werkschoenen voor verschillende sectoren. Wij hebben even wat voor jou op een rijtje gezet. Werk je in de bouw dan kan je het beste kiezen voor stevige lage werkschoen van bijvoorbeeld leer en een overneus. Deze werkschoenen slijten minder snel en kunnen veel meer aan. Als je op je knieën werkt heb je een overneus trouwens altijd nodig. Veel lage werkschoenen hebben geen overneus, maar er zijn enkele modellen van bijvoorbeeld Redbrick of Grisport Safety die dit wel hebben. In de logistieke sector vind je ook veel lage veiligheidsschoenen. Vaak zijn dit ook sneakers met beveiliging. Deze kan je ook allemaal terugvinden bij Druut. Het comfort wordt niet per se beter bij een lage werkschoen dan bij een hoge werkschoen, maar vaak gaat het wel om uiterlijk. Er is een duidelijke trend te zien in hoe belangrijk het uiterlijk van de schoen is, want steeds meer wordt hier op gelet bij de fabrikanten van de schoenen. Samengevat, bij een laag model heb je dus blote enkels, dus extra opletten als je werkt op een oneffen ondergrond of waar je veel voorwerpen tegen je aan kan krijgen!

Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor de hoge werkschoenen die Druut in de collectie heeft. De meeste werkschoenen die gemaakt worden zijn hoog, want veel mensen die beveiligde schoenen nodig hebben, dragen toch graag stevige werkschoenen. Je loopt vaak de hele dag op de schoenen en enkelondersteuning is dan natuurlijk fijn. Er zijn ook kwalitatief sterke merken die tot op heden alleen maar hoge modellen hebben gemaakt, zoals bijvoorbeeld Buckler Boots. De stevigheid straalt van deze schoenen af, mede omdat het dus gaat om een hoog model. Vaak heeft een hoog model ook dezelfde comfort die een lage werkschoen heeft, maar in de zomer kan een hoge werkschoen wel weer warmer zijn. Het is belangrijk dat je dan weer goed kijkt naar de andere eigenschappen van de schoen, zoals bijvoorbeeld de voering.

De conclusie is dat het vaak niet per se belangrijk is voor de veiligheid welk model je werkschoen heeft, omdat het allebei dezelfde veiligheid biedt. Vaak geeft de persoonlijke voorkeur de doorslag. Weet jij al of jij een laag model werkschoenen koopt of ga jij toch voor de stevige hoge werkschoen?

Welke veiligheidsneuzen zijn er?

In de volksmond wordt bij veiligheidsneuzen vaak gedacht aan stalen neus. Dit is logisch, want vroeger waren eigenlijk alle beveiligde neuzen van staal. Tegenwoordig zijn er meerdere soorten veiligheidsneuzen. Veel bedrijven gebruiken verschillende termen voor het benoemen van de juiste veiligheidsneuzen, maar het komt erop neer dat er eigenlijk maar van een paar soorten materiaal neuzen worden gemaakt.

Alle veiligheidsneuzen even op een rijtje:

 • Stalen veiligheidsneus: De meest harde materiaal voor een veiligheidsneus. Staal is vaak wat zwaarder, maar beschermt je voeten enorm goed tegen vallende voorwerpen. 
 • Composiet veiligheidsneus:Is lichter dan een Stalen neus, maar biedt dezelfde bescherming. Is gemaakt van materialen zoals bijvoorbeeld carbon, kunststof en glasvezel. Composiet is metaalvrij.
 • Glasvezel veiligheidsneus: Deze veiligheidsneus wordt door veel merken ook wel de Fiberglass veiligheidsneus genoemd. Dit materiaal is nog weer lichter dan composiet, zodat je nog meer comfort hebt tijdens het lopen. Biedt dezelfde bescherming als een stalen neus en is ook 100% metaalvrij!
 • Aluminium veiligheidsneus: Sterke veiligheidsneus dat vergelijkbaar is met een stalen neus, alleen dan iets lichter! 


Alle veiligheidsneuzen bieden dezelfde bescherming, dus bij de zoektocht naar de beste bescherming hoef je hier niet naar te kijken. Het is wel slim om te kijken naar de veiligheidsnormering en eigenschappen die een schoen heeft.

Welke loopzool kan ik het beste kiezen?

Het is belangrijk om goed te kijken naar de zool van een schoen. Bij beveiligde schoenen is er vaak een misverstand in loopzolen en tussenzolen. Veel werkschoenen hebben namelijk naast een loopzool nog een tussenzool net boven de loopzool. Deze zool zorgt er voor dat je geen voorwerpen in je schoenen krijgt door een klein beschermlaag. De loopzool wordt vaak gemaakt met bepaalde veiligheids eigenschappen. 

Je hebt bijvoorbeel PU loopzolen die antistatisch (elektriciteit wordt beter afgeleid) en hittebestendig tot 100 graden. Met deze loopzool ben je beschermd tegen olie, benzine en zuur dat op de grond licht. Op veel werkplekken heb je hiermee te maken, dus is het handig dat een loopzool je hiervoor beschermd. Eigenlijk alle loopzolen van werkschoenen hebben deze eigenschappen wel. 

Verder zijn er nog dubbel PU loopzolen die nog een extra demping heeft. Verreweg de meeste loopzolen van werkschoenen zijn gemaakt van rubber. Deze kunnen nog veel hogere temperaturen aan van bijvoorbeeld 200-300 graden. Het voordeel is ook dat rubber meer stevig is en slijtweerstand heeft. De gespecialiseerde rubberen loopzool is de Vibram loopzool. Werkschoenen met een vibram loopzool hebben de meeste draagcomfort voor een langere levensduur. Weten welke schoenen vibram loopzolen hebben. Druut heeft ze even voor je op een rijtje gezet. 

Van welk materiaal zijn werkschoenen gemaakt?

Er is enorm veel materiaal verwerkt in werkschoenen natuurlijk, maar vaak zegt het materiaal enorm veel over de kwaliteit van de werkschoen. Zo zijn er werkschoenen die veelal van leer gemaakt zijn. Het bovendeel is dan van leer, waardoor de werkschoen beter tegen een stootje kan. Leren werkschoenen zijn vaak wat steviger dan werkschoenen die gemaakt zijn van microfiber. Dit materiaal is vaak lichter, waardoor je werkschoenen meer flexibel zijn en daarom ook meer comfortabel.Als je werk doet, waarbij je schoenen over het algemeen niet veel te verduren krijgt dan zijn werkschoenen van microfiber een enorm goede keuze. Je hebt ook werkschoenen die van Textiel zijn gemaakt. 

Hoe zwaar zijn werkschoenen?

Het gewicht van een werkschoen wordt steeds belangrijker, omdat je de hele dag op werkschoenen loopt vaak. Dit betekent dat een kg lichter al snel een verschil kan maken in je vermoeidheid aan het einde van de dag. Het is heel erg afhankelijk van de werkschoen hoe zwaar deze is. In principe kan je kijken naar het gewicht en anders ook naar bijvoorbeeld het materiaal van de veiligheidsneus of de tussenzool. Als de werkschoen een stalen veiligheidsneus heeft, dan is de schoen bijvoorbeeld vaak wat zwaarder. Iemand van Druut kan altijd even met je meekijken naar de juiste schoen en het gewicht van de werkschoen!

Welke sluitingen hebben werkschoenen?

Er zijn meerdere sluitingen die geschikt zijn voor werkschoenen. Veel werkschoenen hebben een vetersluiting, omdat dit toch wel erg fijn is. Desondanks kiezen steeds meer merken ervoor om ook collectie werkschoenen te maken met een BOA draaisluiting. Deze sluiting is vaak gemaakt van een metaaldraad dat je aan kan draaien. Misschien ken je het wel van snowboardschoenen bijvoorbeeld, waar meestal ook een BOA sluiting op zit. Verder zijn er ook nog werkschoenen met een Gesp sluiting. Veel mensen die op daken werken maken gebruik van dit soort sluitingen, omdat je dan minder risico hebt op struikelen dan met een vetersluiting! Weet jij al welke sluiting jij wil op je werkschoen?

Hoelang gaan werkschoenen meestal mee?

Er zit gewoon altijd twee jaar garantie op je werkschoenen. Echter geldt de garantie niet op externe schade die toegebracht wordt aan een werkschoen. De meeste werkschoenen gaan eigenlijk nooit zo lang mee door het intensieve gebruik. Iemand die in de bouw werkt, loopt vaak elke dag op dezelfde schoenen die constant tussen het puin zich beweegt. Dit takelt de schoenen enorm toe. Over het algemeen zeggen we dat mensen in de bouw 2 paar werkschoenen nodig hebben per jaar. In de landbouw is dit gemiddeld iets lager, omdat je vaak vooral veel op de schoenen loop, maar je schoenen niet enorm veel te verduren krijgen. Een boer zit bijvoorbeeld af en toe op de heftruck en dan heb je minder last van schade aan je schoenen. 

Het varieert verder ook per merk welke schoenen langer meegaan en ook of je de juiste werkschoenen koopt voor het werk wat jij doet. Druut heeft ook klanten geholpen die bijvoorbeeld een werksneaker kochten van textiel, terwijl ze elke dag in de bouw werkten. Hiervoor zijn de werkschoenen niet gemaakt en dan heb je een minder lange levensduur van de werkschoen. Het is dus enorm belangrijk dat je de juiste werkschoenen koopt voor het werk wat jij doet. Als je hier vragen over hebt, kijkt Druut graag even met je mee! Wees je ervan bewust dat je elke dag op de werkschoenen loopt, dus dat het belangrijk is voor je gezondheid als je goede schoenen hebt, met een goed comfort! 

Tips voor het onderhouden van de werkschoenen

Het onderhouden van schoenen. Voor de een een vanzelfsprekendheid, voor de ander een illusie. Heb je nog nooit je werkschoen goed onderhouden, maar wil je toch dat je schoenen langer mooi blijven en meegaan? Dan heeft Druut hier wat tips voor je op een rijtje gezet om de werkschoenen goed te onderhouden. 

 1. Berg de schoenen aan het einde van de dag goed op een droge plek. Bijvoorbeeld met een schoenspanner. 
 2. Stamp niet in je schoenen bij het aantrekken! Snelheid is belangrijk, maar dit gaat wel ten koste van de werkschoenen. Als je wilt dat je werkschoenen langer meegaan, kan je bijvoorbeeld een schoenlepel gebruiken!
 3. Zijn de schoenen nat? Nooit bij een kachel zetten, tenzij je ze weer snel nodig hebt natuurlijk. Maar zelfs dan is het beter om de schoenen te drogen op een droge plek niet dichtbij de kachel of in de zon. 
 4. Maak de werkschoenen af en toe schoon met lauw water een een borstel. 
 5. Gebruik leervet of schoensmeer om de schoenen mee in te vetten. Doe dit voor het gebruik en probeer dit elke maand even een keer te doen. Belangrijk is dat je eerst al het vuil gebruikt met een droge doek. Vervolgens wrijf je met een borsteltje over de werkschoen heen. Wil je hulp hierbij of wil je weten welke vet je het beste kan gebruiken voor jou schoen? Kijk dan even met ons mee. 

Waar kan je werkschoenen kopen?

Je kan op veel plekken werkschoenen kopen, zoals bijvoorbeeld in tuincentra of in een werkkleding winkel bij jou in de buurt. Druut heeft alle beste merken op een rijtje gezet en biedt alleen de A-kwaliteit merken aan. Bij een bestelling voor acht uur in de ochtend, heb je de werkschoenen dezelfde dag nog in huis! Veel merken hebben Druut gekozen als hun trouwe partner in verkopen van werkschoenen online en daar zijn we ondertussen enorm trots op. Je krijgt bij Druut niet alleen een kwaliteit werkschoen, maar ook deskundig advies van alle jonge Druut collega’s die jou graag willen helpen. Nog nooit iets bij Druut gekocht? Kijk ook eens naar onze voorwaarden, zoals bijvoorbeeld de gratis verzending of het gratis retourneren. Je kan makkelijk de beste werkschoen kopen. 

Welke merken werkschoenen zijn goed?

Goede werkschoenen zijn voor elke gebruiker weer anders. Je wilt schoenen die bij jou passen en als de kwaliteit dan hoog is, dan vinden wij de werkschoenen goed. Hierom heeft Druut de beste productinformatie van alle online webshops in Europa over werkschoenen verzameld. Je kan dus precies vinden welke werkschoen bij jou past. Druut staat voor innovatie voor de klant en kwaliteit en daarom is het belangrijk dat de merken hierbinnen passen. Wij kiezen geen merken die niet meer innoveren en stilstaan . Om deze reden hebben wij een mooie collectie werkschoenen van enorm goede kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de volgende merken:

 • Buckler Boots werkschoenen
 • Grisport Safety werkschoenen
 • Sixton peak werkschoenen
 • Redbrick werkschoenen
 • Atlas werkschoenen 
 • Bata werkschoenen
 • Emma werkschoenen

Speciaal uitgelicht zijn de Blaklader werkschoenen. Blaklader heeft een mooi assortiment met nieuwe werkschoenen die enorm innovatief zijn gemaakt. Deskundigheid en enorm veel kennis hebben een mooie collectie werkschoenen gebracht voor het Zweedse merk. Druut is het verkooppunt van Nederland voor Blaklader werkschoenen.

Blaklader werkschoenen

Grisport WerkschoenenRedbrick Werkschoenen

Wat is de levertijd van werkschoenen bij Druut?

Zoals eerder genoemd is Druut de beste verkoper van werkschoenen online. Iets waar we toch trots op mogen zijn. Snelheid is enorm belangrijk, want als je schoenen stuk zijn, wil je natuurlijk graag snel nieuwe in huis halen. Daarom is het belangrijk dat alle werkschoenen nog dezelfde dag in huis kunnen zijn. Heb je voor 8 uur in de ochtend besteld? Dan heb je in de avond je schoenen nog geleverd. Je kan ook kiezen voor een dag levering met DHL en dan heb je voor 17u besteld, de werkschoenen de volgende dag thuis of op je werk geleverd! 

Uit welke landen kan ik werkschoenen van Druut bestellen?

Ondertussen wil Druut iedereen in Europa voorzien van A-kwaliteit werkschoenen en daarom zijn wij trots om onze distributie verspreid te hebben over alle landen in Europa. Op dit moment kan je bestellen uit de volgende landen: Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Denemarken, Zweden, Finland, Spanje, Frankrijk, Italie, Zwitserland en Portugal. 

Hoe weet ik welke maat werkschoenen ik moet hebben?

Elk merk heeft toch weer een eigen maatbepaling, waardoor je voor sommige merken beter een kleinere maat kan kiezen voor je werkschoen. Bij Druut hebben we het voor je zo makkelijk mogelijk gemaakt door alle maten van schoenen in een systeem te stoppen. Je kan zo makkelijk kijken welke maat je nodig hebt. Het enige wat we nodig hebben is welke maat je vorige keer droeg van een bepaald merk. Als we dit weten, dan kunnen we voor elke maat de perfecte maat voor jou adviseren!

Waar kan ik werkschoenen dames kopen?

Je kan dames werkschoenen het beste online kopen. Je ziet dan direct de levertijd. Veel fysieke winkels hebben maar een paar gangbare maten op voorraad staan, terwijl Druut enorm veel maten op voorraad heeft genomen. Op deze manier kan je ideaal jouw perfecte maat kiezen voor je werkschoen. Steeds merken hebben gelukkig een dames voorraad met kleinere maten, zoals bijvoorbeeld Steelblue of Redbrick. Druut is trots om het online verkooppunt te zijn van Dames werkschoenen.

Hieronder een voorbeeld van enkele dames werkschoenen, en je kan eventueel alles dames werkschoenen bekijken op de pagina die Druut hier speciaal voor gemaakt heeft! 

Waar kan ik werkschoenen heren kopen?

De meeste merken zijn begonnen met het maken van werkschoenen voor heren. Dit komt omdat in de actieve beroepen het grootste gedeelte man is. Dit betekent dat er enorm veel keuze is voor de heren om te kijken welke werkschoenen perfect voor hen is. De beste merken heeft Druut in de collectie genomen. Wil je snel je werkschoenen in huis hebben, kies er dan voor om je veiligheidsschoenen snel en gemakkelijk online te bestellen bij Druut!

Kijk hier hoe we de  hele collectie van heren werkschoenen op een rijtje hebben gezet voor jou!

Hieronder hebben proberen korte op een rijtje te zetten welke vragen we vaker krijgen over werkschoenen.

Welke werkschoenen zijn waterdicht?

Werkschoenen zijn vaak waterbestendig vanaf een S3-normering. Dit betekent niet dat de werkschoen ook waterdicht is. Soms zijn werkschoenen waterbestendig, maar niet waterdicht. Bij S3 zit de grens ongeveer op een uur blootgesteld aan water. Dit betekent dat het water daarna door de voering heen komt en je voeten nat worden. Als je echt waterdichte werkschoenen wilt, moet je kiezen uit werkschoenen met een waterdichte voering. Er zijn een paar voeringen waterdicht, zoals bijvoorbeeld de Sympatex voering of de Gore-Tex voering. Wil je zeker weten of de werkschoen waterdicht is, dan kan je altijd kijken of dit bij de schoen vermeld zijn en je kan in de filter makkelijk kiezen of je een waterdichte werkschoen wilt of niet!

Welke werkschoenen moet een elektricien dragen?

Als elektriciën werk je veel met apparatuur en daarom is het belangrijk dat elektriciteit afgeleid wordt. Kies daarom altijd voor een werkschoen met ESD, zodat je apparatuur niet beschadigd raakt. Bij elke werkschoen staat duidelijk of het ESD heeft of niet, en als je er niet uitkomt, vraag maar raak!