Over ons

Onze missie

Wij geven kleur aan workwear.

Lees ons statement

Onze visie

De meest persoonlijke
en innovatieve (web)shop
in werk en outdoor zijn.

De Druut cultuur

passie op de motor

Support passie

Energie door passie

Je passie uitoefenen is heel belangrijk, want je passie geeft voldoening. En dat is precies waarom wij bestaan: Voldoening creëren. Bij klanten. Bij collega’s.

Jong

Flexibel en ondernemend

Wij zijn flexibel en hebben een growth mindset. Uitspraken als “zo doen we het altijd al” hebben voor ons geen waarde. We zijn jong (van geest) en daardoor goed in staat om met veranderingen mee te gaan… of sterker nog de verandering te zijn.

Co-creatie

Met de klant op één

De meest persoonlijke webshop bouwen doe je met de klant. De grote vraag bij elke beslissing is: wordt de klant er beter van?

Vriendschap

Direct en persoonlijk betrokken

Druut is opgericht door 4 vrienden. Fancy titels gebruiken wij niet en net zoals vrienden spreken we elkaar en jou aan met jou en jij. Daarnaast wil iedereen zich bij Druut ontwikkelen en daarom is een Druuter niet bang om feedback te geven of te krijgen van een klant of collega. Vrienden accepteren elkaar zoals ze zijn, maar moedigen elkaar ook aan om het beste uit zichzelf te halen.

Druut door de tijd

2019

Adri, Jelle, Jur en Rindert slaan handen in één en beginnen met een webshop in werkkleding, veiligheidsschoenen en wandelschoenen; toen nog met de naam echtemannenkleding.nl

2021

In februari begint het te vriezen en er worden meer dan 250 schaatsen per dag verkocht vanuit de studentenkamer van Adri en Rindert. Er volgen enorm lange dagen van 6:00 - 23:00 waar de hele dag door wordt ingepakt. De kamers van medestudenten worden gebruikt als opslaglocatie

2021

In maart besluiten de jongens dat ze wel een pand nodig hebben. Aan de Olgerweg staat een pand te huur waar ze intrekken. Dit wordt gebruikt als verwerkingslocatie en kantoorruimte.

2021

In oktober wordt de eerste medewerker aangenomen. Het team wordt steeds groter.

2021

In november wordt de naam aangepast naar druut.com. De jongens gaan zich nu focussen op workwear aan zowel heren als dames.

2023

Om het bedrijf beter te sturen en collega's duidelijk te maken waar druut voor staat wordt onze missie uitgeschreven. Een missie die we al die jaren in ons onderbewustzijn wel hadden, maar nu ook concreet wordt.

Laten we kennis maken!

Adri

Jelle

Jur

Rindert

Wist je dat

Druut is opgericht door vier vrienden die nog steeds elke dag bij Druut werken: Adri, Jelle, Jur en Rindert.

Druut in het Oudnederlands gebruikt werd om ‘vrienden’ of ‘makkers’ aan te duiden. Hier komt dus oorspronkelijk onze naam vandaan.

Druut betekent ook ‘er op uitgaan’ in het Gronings, de plek waar de oprichters van Druut vandaan komen.

Druut in april 2020 de eerste bestelling had en dat het sindsdien meer dan 66.000 unieke klanten blij heeft mogen maken.

Word onderdeel van
de community!

Genoeg over ons, we zijn benieuwd naar wat jij doet. Wat geeft jou energie? Deel je passie met ons!