Veiligheidsnormering

Veiligheidsnormering

Werkschoenen en werklaarzen.

Een werkschoen kan op diverse manieren gewaardeerd worden met een veiligheidsgarantie. Je hebt hierin verschillende gradaties. Er zijn vijf verschillende S- classificaties afgesproken die gebruikt worden voor de werkschoen. Elke S- classificatie heeft een eigen betekenis. Echte Mannen Kleding heeft alle S-classificaties voor jou op een rijtje gezet.

S1 Veiligheidsschoen: De S1 werkschoenen heeft een veiligheidsneus. Dit betekent dat je voeten beschermd worden tegen vallende voorwerpen. Verder heeft de S1 schoen een energie opnemende hak. Dit is een hak die een beetje inveert als je een stap zet. Dit verhoogt de comfort. Ook is de schoen antistatisch. Wij raden aan om deze schoenen te gebruiken onder droge omstandigheden.

S1P Veiligheidsschoen: Dit is in principe dezelfde schoen als de S1 veiligheidsschoen, maar heeft als aanvulling ook nog een veiligheidszool. Dit betekent dat de de werkschoen goed gebruikt kan worden op plekken waar veel scherpe voorwerpen liggen. Ook hier geldt dat de schoen het beste gedragen kan worden in droge omstandigheden.

S2 Veiligheidsschoen: De S2 heeft dezelfde veiligheidsneus als de S1 werkschoen en is eveneens antistatisch. Het verschil zit in de waterdichtheid. De S2 werkschoen is meer waterbestendig, waardoor de schoen beter gebruikt kan worden in vochtige omstandigheden.

S3 Veiligheidsschoen: Deze werkschoen is van alle specificaties voorzien en kent dus de hoogste veiligheidsgarantie. Dit betekent dat de S3 schoen zowel een veiligheidsneus als veiligheidszool heeft. Daarnaast is het s3 model waterbestendig, dus voor elke omstandigheid geschikt. De werkschoen s3 wordt het meest gedragen door onze klanten.

Daarnaast zijn er nog de S4 en S5 veiligheidsgarantie. Deze normeringen zijn allebei niet van toepassing op werkschoenen, maar op werklaarzen. De veiligheidslaars kan dus ook nog worden ingedeeld in een S4 en een S4 normering.

S4 Veiligheidslaars: Deze werklaarzen hebben een veiligheidsneus en zijn daardoor geschikt om je voeten te beschermen tegen vallende voorwerpen. Daarnaast zijn deze werklaarzen waterdicht. De werklaars is gemaakt van PU, rubber of kunststof materiaal Van welk materiaal de laars is gemaakt staat altijd in de product omschrijving van het desbetreffende product.

S5 Veiligheidslaars: Deze werklaarzen hebben dezelfde specificaties als de het s4 model. Echter heeft deze werklaars ook nog een tussenzool, waardoor de voeten beter beschermd zijn tegen scherpe voorwerpen. Een antislipprofiel is ook toegevoegd bij de S5, waardoor je extra grip hebt. Dit betekent dat de S5 veiligheidslaars de meeste veilige werklaars is.