Bestellen

Hoe plaats ik een bestelling?
Bij elk artikel staat de optie om het artikel toe te voegen aan een winkelmand of direct af te rekenen. Volg de stappen die weergegeven staan en ontvang je product snel in huis. Mocht je er niet uit komen dan kan je altijd contact met ons opnemen via de aangegeven wegen.

Hoe wijzig ik mijn bestelling?
Heb je jouw bestelling al geplaatst en wil je toch je bestelling nog wijzigen. Dit is mogelijk, zolang het pakketje nog niet de deur uit is. Stuur dan een e-mail naar [email protected]druut.com of neem telefonisch contact met ons op via 050 206 99 00.

Mocht de bestelling de deur al uit zijn, dan kan je het pakketje aan de deur weigeren. Je kan in de mail aangeven door je ordernummer te noemen en het nieuw gewenste artikel te melden. Het product komt dan retour naar ons en wij zullen het nieuw gewenste product naar jou toesturen. Eventuele verschillen in prijs zullen hiermee verrekend worden. Voor de extra verzending worden geen kosten in rekening gebracht.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?
Mocht de bestelling nog niet de deur uit zijn, dan kan je een e-mail sturen naar [email protected] Wij zullen proberen dan nog op tijd de bestelling te annuleren.

Omdat de bestelling altijd zo snel mogelijk wordt opgestuurd kan het voorkomen dat het pakketje al in het bezorgproces zit. Dan wordt het pakketje bij jou thuis gestuurd. Je kan het pakketje aan de deur annuleren, zodat het pakketje naar ons retour komt. Het retourproces gaat dan van start. Je krijgt binnen enkele werkdagen je geld teruggestort.

Hoe weet ik of mijn bestelling gelukt is?
Zodra je bestelling is geplaatst krijg je van ons een e-mail met een bevestiging van de bestelling. Daarnaast sturen wij informatie over de bezorging zodat je precies weet wanneer je pakketje bezorgd worden.

Waar kan ik mijn actiecode invoeren?
De actiecode kan je invoeren in het bestelproces. Deze is geplaatst voor de laatste stap van betalen.