De voordelen van

  • Mogelijkheid tot voor 23:59 besteld = volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending in Nederland vanaf €60
  • Gratis retourneren binnen Europa
  • Elke werkdag telefonisch bereikbaar
  • Mail en Whatsapp elke werkdag binnen 24 uur beantwoord
Wij staan je graag te woord 😁
Druut service team
Onze gebruikelijke reactietijd
Binnen 1 werkdag
Beschikbaar maandag t/m vrijdag: 09:00 – 17:00

Andere categorieën

Korte werkbroeken.

Als je aan het werk bent, wil je een broek hebben die dit goed mogelijk maakt. We noemen dit ook wel een werkbroek. Een werkbroek heeft vaak bijzondere eigenschappen, waardoor de broek geschikt is voor het werk wat jij doet. Een timmerman heeft bijvoorbeeld speciale spijkerzakken op de broek, waardoor hij gemakkelijk spijkers in de zakken kan houden. Daarnaast heeft een timmerman speciale kniezakken, zodat er kniebeschermers in de broek kunnen. Een vrachtwagenchauffeur zit veel minder vaak op zijn knieen dus heeft deze speciale kniezakken in dit voorbeeld niet nodig. Zo is er altijd wel een broek die past bij het werk wat iemand doet. Belangrijk is dat de werkbroek aan bepaalde veiligheidseisen voldoet en dit is soms best lastig om te weten. Druut helpt jou om de beste veiligheidsbroek met jou uit te zoeken. 

Speciaal voor in de zomer heeft Druut een assortiment korte werkbroeken samengesteld. Het aanbod korte werkbroeken bestaat uit korte werkbroeken van merken zoals Blaklader, Tricorp en FE Engel.

Wat zijn korte werkbroeken?

Korte werkbroeken, ook wel shorts of piraatbroeken, worden veel gedragen in de zomer omdat je met deze korte broeken een stuk aangenamer aan het werk kan als het wat warmer is. De meeste korte werkbroeken zijn voorzien van (afneembare) spijkerzakken, een duimstokzak, dijbeenzakken en achterzakken. Draag je normaal kniebeschermers in je lange werkbroek? Neem dan eens een kijkje bij de Blaklader kniestukzakken. Deze kniestukzakken kunnen onder de korte werkbroek worden bevestigd. De kniestukzakken zijn verstelbaar met klittenband. De kniestukzakken zijn combineerbaar met bijpassende Blaklader kniestukken.

Welke korte werkbroeken kan je bij Druut kopen?

Bij Druut kan je korte werkbroeken voor heren kopen, maar je kan ook korte werkbroeken voor dames kopen. Bij Druut kan je ook Piraatbroeken kopen, deze korte broeken zijn iets langer dan de shorts. De meeste piraatbroeken zijn voorzien van kniebeschermerszakken, zo heb je dus een korte broek met kniebeschermers. Druut heeft ook veel verschillende categorieën shorts voor verschillende beroepen, voor de schilders heeft Druut bijvoorbeeld de schildersshorts.

De korte werkbroeken van Druut kunnen voorzien zijn van High visibility certificering of van het zogenoemde RWS kenmerk. Wat is RWS werkkleding? RWS werkkleding voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Rijkswaterstaat, deze werkkleding voldoet altijd aan de eisen van categorie 3. High visibility, ook wel high vis, is een normering die voorschrijft waar kleding aan moet voldoen als je goed zichtbaar moet zijn tijdens jouw werkzaamheden. De high visibility normering is onder te verdelen in 3 verschillende categorieën, waarbij categorie 1 het minst veilig is en categorie 3 het meest veilige is. De high visibility en RWS werkoveralls zijn verkrijgbaar in de kleuren oranje en geel.

Welke normeringen hebben werkbroeken?

Het verschilt heel erg welke veiligheidscodes een werkbroek moet hebben. Voor elk beroep zijn weer andere eisen belangrijk. Om het allemaal meer overzichtelijk te maken hebben we onderscheid gemaakt in verschillende veiligheidscodes. In de tabel hebben we de algemene term van codes genoemd die vaak worden gebruikt bij werkbroeken. 

 

Veiligheidscode werkbroeken: Uitleg:
EN 1149 Deze normering geeft aan hoe je beschermd bent tegen elektrostatische eigenschappen. Kleding met deze veiligheidscode zie je vaak bij mensen die werken in chemische industrie of olie-en gaswinningsindustrie. 
EN 343 Slecht weer bestaat niet als je goed gekleed bent. EN 343 zorgt ervoor dat je werkbroek beschermd is tegen neerslag en andere vochtigheid. De naden zijn getest op waterdichtheid en de mate waarin het product waterdamp doorlaat. 
EN ISO 11393 Deze veiligheidscode biedt bescherming tegen hand kettingzagen. 
EN 471 Als je gezien wilt worden moet je werkbroeken dragen met een EN471 code, want dit wordt vooral gebruikt als waarschuwingskleding met enorm hoge zichtbaarheid. Kleding met deze code is altijd fluorescerend. 
EN ISO 11611 Bij het lassen moet je werkkleding dragen met deze veiligheidscode. Je weet dan zeker dat je werkbroek goed beschermd is tegen spatten metaal, vlamcontact en UV straling. 
EN ISO 11612 Bescherming tegen hitte en vlammen en gesmolten metalen met de veiligheidscode EN ISO 11612 (Brandweer- en Laswerkzaamheden uitgesloten)
EN 13034 Deze veiligheidscode biedt jou bescherming tegen vloeibare chemicaliën. 
EN 14404 + A1 Bescherming voor je knieen. Veel werkbroeken hebben kniezakken waar je kniebeschermers in kan doen. Deze kniebeschermers hebben dan deze code. 
EN 61482 Veiligheidskleding met deze code is beschermd tegen thermische gevaren die kunnen ontstaan bij een vlamboog. 
EN ISO 20471 Deze ISO-normering helpt je beter zichtbaar te zijn. Is onder te verdelen in verschillende eigenschappen. Kijk in de filter als je de juiste norm wilt voor jouw kleding. 
EN 1149 Werkbroeken die de veiligheidscode EN 1149 hebben, biedt bescherming tegen elektrostatische ontlading. Enorm geschikt om mee te werken in ruimtes met explosiegevaar. 
EN ISO 14116 Werkbroeken met deze ISO normering zijn brandvertragend. Als de kleding in aanraking komt met een vlam, dan brandt het langzaam verder, zodat je meer veilig bent dan bij normale kleding. 

Welke soorten korte werkbroeken zijn er?

Er is onderscheid te maken tussen verschillende soorten korte werkbroeken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een werkbroek die geschikt is het werk wat jij doet. Druut heeft verschillende soorten werkbroeken:

  • Schilders werkbroeken
  • Las werkbroeken
  • Bouw werkbroeken
  • Landbouw werkbroeken
  • Transport werkbroeken

De werkbroeken voor deze verschillende sectoren zijn verkrijgbaar als piraatbroeken en als shorts.

Wat zijn goede korte werkbroeken?

Wat een goede korte werkbroek is, verschilt natuurlijk per persoon. Comfort en beweeglijkheid is heel belangrijk bij een werkbroek, daarom kiezen veel mensen voor een werkbroek met stretch. Een werkbroek met stretch geeft jou namelijk de comfort en de beweeglijkheid, terwijl je wel de kwaliteit van een werkbroek hebt die je gewend bent. Goede korte werkbroeken bieden jou het comfort en de eigenschappen die je nodig hebt, bijvoorbeeld spijkerzakken of hamerhouders. De meeste shorts van Blaklader bieden deze vereisten van een goede korte werkbroek.

Hoelang gaan korte werkbroeken mee?

Werkbroeken gaan redelijk lang mee, natuurlijk is dit afhankelijk van van het type werk wat je doet tijdens het dragen van de broek. Een kwaliteit werkbroek kan gemakkelijk een jaar meegaan als je de was instructies van het type broek opvolgt. 

Wat is de levertijd van korte werkbroeken bij Druut?

Een groot deel van de werkbroeken van Druut zijn de volgende dag al leverbaar. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Druut een broek op een andere locatie op voorraad heeft, dan moet je ongeveer rekening houden met een levertijd van 2-5 werkdagen.

De juiste korte werkbroek voor jouw werk.

Voor ieder beroep heb je andere eisen bij een werkbroek, zo heb je bijvoorbeeld voor timmermannen vaak spijkerzakken nodig en heb je voor verkeersregelaars vaak werkkleding nodig die voldoen aan de high visibility normering. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jouw korte werkbroek voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren. Zo zijn veel werkbroeken voorzien van stretch, de stretch in de werkbroeken zorgt ervoor dat je beweeglijker bent tijdens het dragen van de werkbroek en de stretch geeft jou extra comfort. Het materiaal waarvan de werkbroek is gemaakt speelt ook een grote rol tijdens het uitkiezen van een nieuwe werkbroek. Zo kan je kiezen tussen bijvoorbeeld katoen, polyester en denim. Als je veel buiten aan het werk bent is een korte werkbroek met waterwerende werking ook zeker aan te raden.

Hulp bij het kiezen van een korte werkbroek.

Welk soort werkbroek heb ik nodig? Welk type high visibility werkbroek heb ik nodig voor mijn werk? Heb ik een short of een piraatbroek nodig? Dit zijn allemaal vragen die je kan hebben tijdens het uitkiezen van een nieuwe werkbroek. Online een werkbroek kopen kan lastig zijn omdat je het werkbroek niet eerst kan passen voordat je de broek besteld. Daarom hebben wij van Druut een maattabel in elkaar gezet voor het kiezen van de juiste maat werkbroek. Mocht je toch de verkeerde maat hebben besteld? Dan is dat helemaal geen probleem, je werkbroek omruilen voor een andere maat is zo geregeld.

Het uitkiezen van een goede werkbroek kan soms wel wat lastig zijn. Daarom vinden wij van Druut het helemaal niet erg om jou te helpen bij deze keuze. Je mag ons altijd even bellen of een mailtje sturen, we helpen je graag.