Maak Het Waar.
Wat we doen.
De waarheid verslaat marketingclaims.
Wij gaan de toekomst van de kledingindustrie veranderen door de achtergrondinformatie van elk kledingstuk naar voren te halen. We stimuleren al onze 250+ merken om meer informatie vrij te geven, zodat de consument weet wat hij draagt. Deze informatie moet waar zijn. De tijd van van marketingclaims die schreeuwen dat iets ‘duurzaam’, ‘fair’ of ‘organisch’ is, is voorbij.

Maak Het Waar.
Onze droom.
Met vrienden een voorbeeldbedrijf bouwen.
Opgericht door vier vrienden die elkaar kennen sinds de basisschool. Elkaar later weer opgezocht om te zorgen dat de Nederlandse consument weet wat ie draagt. We pakken verantwoordelijkheid en gaan door totdat ieder kledingstuk van A tot Z traceerbaar is. Ondertussen werken we vanuit Groningen en Utrecht iedere dag met 20 collega’s aan deze transformatie.



Maak Het Waar.
De belofte.
Doe wat je zegt.
Maak het waar voor de klant. Wij zijn trots dat we tot nu toe een 9.4 scoren, maar dit is voor het bare-minimum. We werken hard om de klanten beter te kunnen helpen. We luisteren naar de behoefte van de klant, verbeteren onze processen en geven trainingen. Groeien is belangrijk voor Druut, maar het moet niet ten koste gaan van de klanttevredenheid. Dit monitoren we iedere dag. Gemiddeld moeten we naar een 10.
Samen met jou groeien.
Het is belangrijk dat we meer grip krijgen op de kledingindustrie. Wij staan in nauw contact met het merk en de klant. We stimuleren merken om meer informatie vrij te geven. Om dit beter voor elkaar te krijgen is het noodzakelijk dat we groeien.
Join @druut op al onze kanalen en help mee te bouwen aan de kledingindustrie van morgen.



Vier vrienden.




Meer weten?
Vaak gestelde vragen
Nee, daarvoor is het veel te vroeg. Dit is ons ultieme doel. Voor merken is het ingewikkeld om alle leveranciers in kaart te brengen. Wij stimuleren merken om meer in kaart te brengen en dit transparant te delen met de buitenwereld. Merken zijn hier gelukkig volop mee bezig en stap voor stap bouwen we zo aan een open kledingindustrie.
Bij het checken van een keurmerk zijn er een paar verschillende punten waar je op moet letten:
– Een goed keurmerk heeft duidelijke criteria en standaardien die voor iedereen beschikbaar zijn (openbaar). Geen vage termen gebruik, een keurmerk geeft specifieke, meetabare informatie over wat het garandeerd
– Wordt er gecontroleerd door een externe onafhankelijke certificeringsinstantie, niet door het bedrijf zelf
– Hoe vaak wordt er gecontroleerd (zijn er jaarlijkse audits?)
– Wat is de mate van traceerbaarheid: Welke schakels in de keten worden gecontroleerd (wordt grondstof winning bijvoorbeeld ook meegenomen?)
– Wat gebeurd er als bedrijven/instanties de regels niet naleven, waar trekken ze de grens?
– Is het eventueel aangesloten bij een overkoepelende internationale organisatie (IFOAM, Textile Exchange, ISEAL alliance)
– (Hoe transparant zijn ze, zetten ze de controle rapporten openbaar? –> Soms om tactische redenen doen ze dit niet, dus betekend niet meteen dat ze niet betrouwbaar zijn)
Nee, dit hoeft niet zo te zijn. Er zijn merken die bezig zijn om alles in kaart te brengen, maar die er niet voor kiezen om dit met de buitenwereld te delen. Dit kan als reden hebben dat ze hun keten beschermen tegen concurrentie bijvoorbeeld. Druut stimuleert merken meer vrij informatie vrij te geven. Als je over een specifiek merk iets wilt weten, kan je dit altijd aanvragen.